X
Merzifon Belediyesi

“ Yolların ve Kültürlerin Kesiştiği Şehir ”
MERZİFON

Bağlantıları atla

ETİK KURULU TOPLANTI KARARLARI

ETİK KURULU TOPLANTI KARARLARI

5176 Sayılı Kanuna dayanılarak hazırlanan ve 13/04/2005 tarih ve 25785 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, ” Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” in 29.maddesi gereğince, 30.05.2025 Cuma günü saat: 09.30’da Merzifon Belediyesince oluşturulan Etik Komisyonu toplantısı gerçekleştirilmiş olup; bu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda; Merzifon Belediyesinde etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etik davranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak tavsiyelerde ve yönlendirmelerde bulunmak ve etik uygulamaları planlayıp değerlendirmek üzere, aşağıda belirtilen uygulamaların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Buna göre;

  1. Yerel Yönetim Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkelerinin personele tebliğ edilmesi ,
  2. Etik Sözleşmelerinin personel dosyalarında muhafaza edilmesi, personellerin etik sözleşmesinde belirtilen maddelere görevli bulunduğu süre içerisinde uyumunun sağlanması,
  3. Etik Komisyonunun 3 ayda bir toplanması,
  4. Etik Komisyonu kararlarının belediyenin internet sitesinde yayınlanması,
  5. Afet ve Acil Durumlarda Kamu Görevlilerince Uyulması Gereken Etik Davranış İlkeleri yönergesi tüm personellere tebliğ ettirilmesi.
  6. T.C. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnayet AYDIN tarafından Youtube kanalından verilen ”Kamu Etik İlkeler Eğitimi” konulu etik eğitimine , müdürlüklerimizdeki personeller tarafından katılımın sağlanması.
  7. 12 Haziran Perşembe günü saat: 11.00′ de Eski Mahalli İdareler Başkontrolörü Halil MEMİŞ tarafından ” Kamu Yönetimi Etiği Eğitimi” verilmesine karar verildi.

 

–Etik Kurulu Toplantı Kararları–

 

Tarih

02 Haz 2025 - 02 Tem 2025

Zaman

Bütün gün
Kategori
QR Code
Skip to content