Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir. Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf gibi tahıllarda bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.
Belediyemiz olarak Çölyak için farkındalık yaratmak üzere glütensiz gıda temin ederek oluşturduğumuz projede tanıştığımız, yaşam standartlarını etkileyecek zorlukta olan bu hastalığa karşı yaşam enerjilerine hayran kaldığımız, takdir ettiğimiz ve daima yanlarında olmaya söz verdiğimiz kıymetli hemşehrilerimiz ile küçük yavrularımıza sevgilerimizi sunuyor, kendilerine bu hastalıkla mücadelede çok daha güzel imkanlar diliyoruz.